Bil til paragliding (20k)

Siden 2007 har jeg brukt en Opel Astra og en VW Passat begge stasjonsvogner som “telt” og fremkomstmiddel i forbindelse med mine PG-turer . Det har fungert ganske greit, Astra er litt for kort også om man legger ned setet bak og ligger diagonalt. Passat er mer romslig, men fortsatt litt trangt om plassen. Høsten 2016 kjøpte jeg en VW Transporter (lang type). Prisen var grei 8500kr, men den hadde litt skavanker, så det gikk med ca 5000kr i deler og reparasjoner. Så i mai 2017 ble den godkjent for nye 2 år.

Ser du denne på veien og flyr PG selv så gi et tut 🙂
Rydde for kamera? Nei. Bilen brukes jo 2-3 ganger i uka til alt mulig rart. Sub er å se til høyre i bildet, og så er det sidedør på begge sider på bilen. Kjøleboks og enda en sub er under pappeska. PG-utstyr: Ozone Delta 2 L, Advance Impress 3 + diverse.
De to tønnene (a/d/s) har hver sin 10″ sub. Den lyseblå boksen er kjøleboks, og midt i mellom er det for øyeblikket 2 stk invertere.

Lasterommet var skilt fra førerhus, litt upraktisk, så den skrudde jeg løs og tok ut. Gulvet var beregnet for tung last og hadde en kraftig finerplate, denne tok jeg ut, rengjorde og malte gulvet, dekket det med matfolie og la laminatgulv med fugeskum mellom gulv og laminat. Litt isolasjon er greit, men jeg ønsket å ta vare på så mye takhøyde som mulig. Et kjøkkenskap til innebygd kjøleskap ble satt inn liggende bak førersetet og da en gammel sovesofa skulle kastes fikk jeg grei seng med god lagerplass under.

I passaten hadde jeg et par forsterkere (Kenwood 1000w, til subwoofere), 4 stk 6.5″ høyttalere, og en ok kraftig forsterker beregnet til de 4 høyttalerene. Kjøpte en forforssterker/equalizer og en mottaker for bluetooth. Forforsterker sender separate signal til høyttaler forsterker og sub-forsterker.

Vet ikke helt hva forsterkeren til høyttalerne heter, (ikke avbildet).

Kenwood KAC-7252 1000 watts, 2-Channel Amplifier with Bass Remote

Sound Storm S4EQ – 4 Band Pre-Amp Equalizer w/ Remote Subwoofer Level Control

 

Veldig kjekt med ok lyd når man må kjøre 1-8 timer for å komme til setdet der man skal fly/bo.

Soveposen er en Outwell Constellation Lux Double, men altså bare halvparten er på bildet. Den er håpløs å dra med på telttur, men fantastisk å ha i bilen.

Det blir tidvis lang ventetid før det blir gode flyforhold, så da kan det være greit å ha et forbruksbatteri. Utrolig kjedelig å være tom for startstrøm når man skal flytte bilen. En kamerat fikk tak i ett backupbatteri (60kg) for supplyskip, disse skal skiftes hvert 5.år og får egentlig aldri noen brukstid, så det fikk plass bak passasjersetet. Forsterkeren til sub og høyttalere bruker begge av dette batteriet, sammen med kjøleboksen. Koplet også opp en 1000w 12v til 240v omformer, så det skal holde til en kaffetrakter, lading av bærbar PC, og annet. Batteriet vil jo gå tomt uten opplading i blant, så jeg satte inn et laderele slik at bilen lader batteriet når den kjøres.

Litt mørkt, men forsterker, bleningslapper og to ruller med borrelås er under passajersetet.

Under senga har jeg et campingtoalett og en gassgrill, og diverse annet. Under førersetet var det plass til høyttalerforsterker, og de ganske viktige blendingsfoliene til vinduene rundt om på bilen. Har borrelås med tape rundt vinduene på utsiden av bilen, og på baksiden av blendingen, så det tar 5 minutter å få det mørkt inne i bilen. En 10L med vann ble det og plass til ved siden av batteriet.

Hvit kasse er egentlig et innbyggingsskap for kjøkken. Rammemadrassen (tatt fra en gammel sovesofa) er glimrende som seng. Her står også motoren til å fly PPG med. Litt plass til venstre i bildet for ekstra gass til gassgrillen.

Det meste av utstyret: campingtoalett, gassgrill, inverter, laderele, batteri, stereo, kjøleskap osv vil jeg tro blir med til neste bil så selv om de er med i regnskapet på denne bilen så er gjenbruksverdien på ekstrautstyret bra.

Bilen slik den så ut like etter innkjøp. Skal innrømme at det ikke er den helt store forskjellen, men med et budsjett nær 0 så er det ok 🙂
Malt gulv… En tom bil ser ut til å ha mye plass, men mye fosvinner.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *